woensdag, 7. juni 2017 - 9:01 Update: 07-06-2017 9:28

Basisschoolleraren zijn het zat en komen met prikacties

Basisschoolleraren zijn het zat en komen met prikacties
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

Op 27 juni zullen leerlingen op sommige basisscholen een uur minder les krijgen.

Tijdens dat uur staken de leerkrachten om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk, het te lage salaris en de lerarentekorten. Deze actie zal ook de ouders en de leerlingen raken, zo meldt de organiserende groep PO in Actie.

De leraren in het basisonderwijs zullen prikacties gaan voeren die beginnen op 27 juni. Dat heeft het comité 'PO in Actie' bekendgemaakt. De groep komt ook met een petitie voor ouders. De groep: 'Dit is inmiddels geen onderwijsprobleem meer, maar een maatschappelijk probleem.' De PO Raad (vertegenwoordiger van schoolbesturen), Algemene Vereniging Schoolleiders (vakbond voor schoolleiders), Algemene Onderwijsbond (lerarenvakbond), CNV Onderwijs (lerarenvakbond) en FvOv (vakbond voor vakleerkrachten) roepen allemaal hun leden op mee te doen met het protest.

Leraren in het basisonderwijs verdienen tot 20 procent minder dan hun collega's in het voortgezet onderwijs, terwijl ze te maken hebben met een zeer hoge werkdruk en er steeds meer taken op hun bordje terechtkomen. Daarnaast is het lerarentekort een groot probleem. Er zijn nu al zo'n 900 leerkrachten te weinig. PO in Actie is een groep van 37.000 leerkrachten uit het primair onderwijs.

Categorie:
Provincie: