woensdag, 7. juni 2017 - 20:49

René Verhulst nieuwe burgemeester Ede

René Verhulst nieuwe burgemeester Ede
Ede

Mr. L.J. (René) Verhulst wordt de nieuwe burgemeester van Ede. Dit heeft de Edese gemeenteraad vanavond besloten in een extra raadsvergadering. Op dit moment is de heer Verhulst burgemeester van Goes.

Arnold Versteeg, namens de gemeenteraad voorzitter van de vertrouwenscommissie: “De heer Verhulst is een aanwinst voor Ede. Tijdens onze gesprekken hebben we hem leren kennen als een echte burgervader die goed luistert en verbindt, maar ook als een gezaghebbend burgemeester die handelend optreedt. We zijn ervan overtuigd dat de heer Verhulst een waardig opvolger is van de huidige burgemeester Cees van der Knaap, ook in zijn rol als boegbeeld van de Regio FoodValley.”

René Verhulst

Sinds 2010 is René Verhulst (CDA) burgemeester van Goes. Daarvoor was hij onder meer directeur Bedrijfsvoering van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam en secretaris van Nyenrode Business Universiteit. Tussen 2000 en 2005 was Verhulst wethouder in Utrecht. Hij studeerde Nederlands Recht aan de Universiteit van Utrecht.

René Verhulst is 56 jaar en heeft met zijn partner Desiree Meulemans twee kinderen. Hij woont momenteel nog in Goes, maar gaat naar Ede verhuizen. Naast zijn bestuurlijke functies is hij ook een fervent schrijver van romans, jeugdboeken, verhalen, columns, cabaretteksten en (strip)scenario’s.

Procedure

De voordracht is de afronding van de sollicitatieprocedure die startte op 13 maart 2017 met het vaststellen van de profielschets. Zeventien personen solliciteerden vervolgens op de functie, veertien mannen en drie vrouwen. Een vertrouwenscommissie uit de raad selecteerde hieruit twee kandidaten. De gemeenteraad draagt nu de heer Verhulst voor bij de minister van Binnenlandse Zaken. Als het Koninklijk Besluit is ondertekend, is de sollicitatieprocedure formeel afgesloten. Op 8 september wordt hij in een bijzondere raadsvergadering officieel als burgemeester van Ede geïnstalleerd en is het burgemeesterschap van Ede voor de heer Verhulst een feit.

Categorie:
Provincie: