zaterdag, 10. juni 2017 - 13:10 Update: 11-06-2017 10:06

Zeer grote brand legt basisschool Eindhoven in de as

Eindhoven

De brandweer in Eindhoven kreeg 1 minuut voor 11.00 uur zaterdagochtend een melding van een brand in een basisschool aan de Mainelaan in Eindhoven.

Bij aankomst bij de school bleek de brandhaard zich midden in de school te bevinden en werd er al snel opgeschaald naar zeer grote brand waardoor er nog meer eenheden van de brandweer ter plaatse kwamen om de brand te bedwingen. 

GRIP 1

Om 12.00 uur werd er nog verder opgeschaald naar GRIP 1 omdat de brand moeilijk benaderbaar was en er extra maatregelen noodzakelijk waren. De brand trok inmiddels bekijks van de omwonenden. De politie hield de kijkers op veilige afstand. 

Vanwege de hitte door de brand zijn ook ruiten van het schoolgebouw gesprongen. De schade aan het schoolgebouw is groot en deze moet dan ook als verloren worden beschouwd. De brandweer heeft nog enkele uren nodig gehad om de brand na te blussen.

Vervangende huisvesting

Omdat het schoolgebouw als gevolg van de brand onbruikbaar is, zoekt de gemeente Eindhoven samen met de directeur van de school en het SKPO-bestuur naar vervangende huisvesting om leerlingen en personeel zo snel mogelijk te kunnen onderbrengen.

'' Onvoorstelbaar dat hier vrijdag nog leerlingen en leerkrachten volop in de weer waren. Het is tot de grond toe afgebrand', zegt wethouder Jannie Visscher van Jeugd, Onderwijs zaterdag. 'Alles is erop gericht om samen met de school zo snel mogelijk nieuw onderdak te vinden', aldus Visscher.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: