dinsdag, 20. juni 2017 - 14:13

Vierde verdachte aangehouden voor dodelijk schietincident Dynamostraat

Vierde verdachte aangehouden voor dodelijk schietincident Dynamostraat
Rotterdam

Een 22-jarige Rotterdammer is gisteravond aangehouden als verdachte in het onderzoek naar het dodelijke schietincident op de Dynamostraat afgelopen 3 mei. Eerder werden al een 34-jarige man uit Venlo, een 21-jarige Rotterdammer en een 22-jarige Belg aangehouden.

Woensdag 3 mei belden getuigen het alarmnummer omdat zij schoten hoorden vanuit een berging aan de Motorstraat. Kort daarna werd er opnieuw geschoten op de Dynamostraat. Op camerabeelden is te zien hoe een groepje mannen achter de 24-jarige Rotterdammer aan gaat en richting hem schiet.

De Rotterdammer werd door bekenden zwaar gewond naar een ziekenhuis gebracht. Het mocht niet meer baten. De man overleed later die dag aan zijn verwondingen.

Eerdere aanhoudingen

De inzittenden van de auto die het slachtoffer naar het ziekenhuis brachten,  werden dezelfde dag nog aangehouden, maar na nader onderzoek zijn zij weer heengezonden. Ook de verdachte die donderdag 4 mei werd aangehouden, is niet langer verdacht.
De 34-jarige man uit Venlo die woensdag 3 mei laat in de avond werd aangehouden zit nog steeds vast, net als de 21-jarige Rotterdammer die op 9 mei werd aangehouden. Dinsdag 23 mei werd een 22-jarige Belg aangehouden. 

Vierde aanhouding

Met de aanhouding van de 22-jarige Rotterdammer zitten nu vier verdachten vast voor het dodelijk schietincident. De politie was al langere tijd met man en macht naar de vierde man op zoek. Mogelijk voelde de man de hete adem van het onderzoeksteam in zijn nek. Feit is in ieder geval dat de man besloot zichzelf gisteravond te melden op een politiebureau. De politie verwacht met deze aanhouding  de hoofdverdachten binnen te hebben.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: