woensdag, 21. juni 2017 - 22:13 Update: 21-06-2017 22:17

Man trapt met blote voeten ruit politiebus in

 Man trapt met blote voeten ruit politiebus in
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Zierikzee

Dinsdagavond kreeg de politie van diverse melders rond 18.20 uur het bericht dat er in Zierikzee, ter hoogte van de Grachtweg, een man zou lopen die zich heel vervelend gedroeg tegen omstanders.

Ruiten Rabobank vernield

Hij zou voor auto's springen en had even tevoren de ruiten van een vestiging 
van de Rabobank vernield. Een signalement werd doorgegeven en een surveillance-eenheid werd naar de Grachtweg gestuurd. 

Daar aangekomen ontdekten de twee agenten al gauw de man over wie de overlastmeldingen waren gedaan. Dit bleek een 30-jarige inwoner van Amersfoort te zijn. De man is aangehouden voor de vernieling van de ruiten van de Rabobank.

Recalcitrant

Bij zijn aanhouding bleef hij zich recalcitrant gedragen en probeerde hij de twee agenten te trappen. De man is geboeid in de politiebus gezet en de agenten wilden de man naar een politiecel brengen. 

Ruit uit bus getrapt 

Ineens trapte de man met zijn blote voeten een zijruit uit het politievoertuig. Omdat de veiligheid van deze arrestant nu niet meer gewaarborgd was tijdens het vervoer naar Middelburg, moest er een andere eenheid komen om de man naar Torentijd te brengen. Dat is gebeurd en de man is ingesloten in een politiecel. Hij is nog onderzocht door een GGD-arts vanwege de verwondingen aan zijn voeten. 

De man zit nog vast. Hij zal woensdag gehoord worden over de zaak. Zowel de Rabobank als de politie doen aangifte van de vernieling van de ruiten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: