donderdag, 22. juni 2017 - 9:58 Update: 22-06-2017 13:43

Eigenaar sluit camping Fort Oranje eerder

Camping Fort Oranje wordt gesloten
Foto: Screenshot Google Streetview
Zundert

Vakantiepark Fort Oranje gaat definitief dicht. De gemeente Zundert wilde de camping op 4 augustus sluiten vanwege de onhoudbare situatie op deze camping voor wat betreft de openbare orde en de schrijnende situatie waarin veel bewoners verkeren.

Deze beslissing werd begin deze maand aangekondigd tijdens een persconferentie waarin naast de burgemeester van Zundert ook de burgemeester van Breda, de Politie en de GGD vertegenwoordigd waren. 

Nu doet eigenaar Engel na veel strijd de deur nu eerder dicht. De bewoners van de camping worden donderdag via een brief op de hoogte gesteld. Jeroen Pols, advocaat van Engel zegt tegenover Omroep Brfabant: "Het openhouden van de camping is een verliesgevende bezigheid. Na 10 jaar strijd tegen burgemeester Poppe-de Loof is het genoeg geweest."

''Pas op raak niet dakloos''

Directeur Engel noemt Fort Oranje een 'last resort voor hulpbehoevenden'. "Verschillende grote gemeenten hebben jarenlang hun verantwoordelijkheid niet genomen en probleemgevallen gemakzuchtig naar Fort Oranje verwezen. Iedereen was hier welkom." De advocaat roept bewoners op 'onverwijld contact op te nemen met de gemeentelijke projectleider om te voorkomen dat zij straks dakloos raken' Of iedereen de camping vrijwillig gaat verlaten is niet bekend. 

Categorie:
Provincie: