woensdag, 5. juli 2017 - 17:02

Drie aanhoudingen in onderzoek overval snackbar

Drie aanhoudingen in onderzoek overval snackbar
Foto: archief
Leeuwarden

De politie heeft in een onderzoek naar een overval op een snackbar drie aanhoudingen verricht. Een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden wordt verdacht van het plegen van de overval. Twee mannen van 32 en 42 jaar uit Leeuwarden en Franeker worden verdacht van betrokkenheid bij deze overval.

Na drie dagen aangifte

Op 30 augustus 2016 werd een snackbar aan de Jan van Scorelstraat in Leeuwarden. Het personeel werd bedreigd met een vuurwapen of iets wat daar sterk op leek en moest vervolgens  de inhoud van de kassa overhandigen. De politie werd na de overval niet direct gewaarschuwd.  Vanwege angst deed de eigenaar van snackbar drie dagen nadien aangifte. 

Onderzoek door politie

Na de aangifte volgde een onderzoek. Ter plaatse kon helaas geen sporenonderzoek meer worden verricht. Het onderzoeksteam moest het dan ook hebben van getuigen. Die werden gelukkig gevonden. Dankzij hen kwam de politie de 20-jarige inwoonster van Leeuwarden op het spoor. De vrouw kon als verdachte worden aangemerkt. Ook haar twee vermoedelijke handlangers kwamen bij de politie in beeld. 

Aanhouding verdachten

Na toestemming van de officier volgden eind juni drie aanhoudingen. Eerst werd de 20-jarige vrouw aangehouden. Ze wordt verdacht van het daadwerkelijk plegen van de overval. Het onderzoeksteam heeft sterke vermoedens dat ze daarbij hulp heeft gehad van een 32 en 42-jarige man. Ook dit duo word aangehouden. Na verhoor werd tegen hen proces-verbaal opgemaakt. Het Openbaar Ministerie neemt een beslissing over de vervolging van de drie. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: