maandag, 17. juli 2017 - 9:27 Update: 17-07-2017 12:17

Nederlandse inbreng in opnamens the Games of Thrones

Nederlandse inbreng in opnamens the Games of Thrones
Oss

Tijdens de opnames van de meest gedownloade serie the Games of Thrones is er in IJsland gebruikt gemaakt van de NEO drone, welke geleverd is door het Nederlands bedrijf Acecore Technologies uit Oss.

De opnames hebben afgelopen winter plaats gevonden op verschillende locaties in IJsland. Volgens eigenaar en tevens piloot Jorrit Linders waren de weersomstandigheden erg extreem. Temperaturen van -20 graden Celsius en flinke wind maakten de opnames erg uitdagend. Het was voor het eerst dat de Games of Thrones gebruikt maakten van drones in plaats van traditionele helikopters in IJsland. 

De kwaliteitseisen van HBO zijn hoog vooral omdat vrijwel alle data moeten worden kunnen nabewerkt met allerlei speciale effecten. Het productieteam van HBO was erg tevreden omdat het drone team altijd klaar stond om door de regisseur ingezet te kunnen worden. Dit in tegenstelling tot dure helicopters waarbij altijd vluchten vooraf gepland moeten worden. Ook kunnen drones dichter op het object vliegen voor zogenaamde close range aerials shots. Het Osse bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen van dronesystemen met hoge gewicht capaciteiten en het vliegen in zware weersomstandigheden. Het nieuwe seizoen 7 zal komende maandag  17 juli te zien zijn bij Ziggo. 

Categorie:
Provincie: