dinsdag, 18. juli 2017 - 19:11 Update: 18-07-2017 19:16

Brief woningcorporatie Oosterhout over geluidsoverlast is nep

Brief woningcorporatie Oosterhout over geluidsoverlast is nep
Oosterhout

Politie en woningcorporatie Thuisvester waarschuwen voor een nepbrief die een aantal inwoners van de wijk Oosterheide vorige week uit naam van de woningcorporatie heeft ontvangen.

Hennepteelt

In deze brief wordt tegen bewoners gezegd dat er mogelijk sprake is van geluidsoverlast door het gebruik van een afzuigsysteem en wordt gesuggereerd dat er sprake kan zijn van hennepteelt in de woning. De briefschrijver geeft aan dat Thuisvester bij blijvende overlast een onderzoek in de woning instelt, al dan niet samen met de politie.

Politie en woningcorporatie willen benadrukken dat de brief niet van hen afkomstig is. Mogelijk is het een (babbel) truc om bij mensen binnen te komen. Hebt u een soortgelijke brief ontvangen, geef dit dan door aan de politie, via 0900-8844. 

Bel zelf met instantie

Sowieso kan het geen kwaad om, als u een brief ontvangt waarvan u de inhoud niet vertrouwt, contact op te nemen met de instantie die als afzender wordt genoemd. Zoek dan zelf het telefoonnummer van de instantie op en gebruik niet automatisch het nummer dat in de brief vermeld staat. 

Babbeltruc

Voorkom dat u het slachtoffer wordt van diefstal door een ‘babbeltruc’.  Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. Meer weten over dit onderwerp? Kijk dan op de website www.politie.nl/themas/babbeltruc.html

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: