maandag, 7. augustus 2017 - 14:11 Update: 07-08-2017 14:19

Agent trekt vuurwapen voor jongens met ‘vuurwapen’

Agent trekt vuurwapen voor jongens met ‘vuurwapen’
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Rotterdam

Zondagmiddag hebben agenten twee jongemannen aangehouden die in het bezit waren van een ‘vuurwapen’. 'Het wapen, dat ze bij zich hadden leek zo echt dat één agent zijn wapen trok. Het gasdrukwapen is in beslag genomen', zo meldt de politie maandag.

Vanuit auto geschoten

Een oplettende burger meldde rond 17.00 uur dat twee jongens op de Hordijk vanuit een auto schoten. Direct stelden agenten een onderzoek in. Op een terrein werd de auto leeg aangetroffen. In de directe omgeving liepen twee jongemannen, het ging om Rotterdammers van 18 en 29 jaar oud. 

Getrokken wapen

Omdat het een melding vuurwapen betrof benaderden zij de jongens op veilige afstand en trok één van hen zijn wapen. Ook werd aangegeven dat ‘bij elke verdachte beweging werd geschoten’. 

Metalen balletjes

Gelukkig werkten de jongens mee en waren verdere maatregelen niet nodig. In de omgeving werd het pistool aangetroffen en in beslag genomen. Na onderzoek bleek het te gaan om een geladen gasdrukwapen met gaspatroon en metalen balletjes.

Nepwapens? Levensgevaarlijk!

De politie startte vorig jaar al een campagne om te waarschuwen dat het dragen van nepvuurwapens levensgevaarlijk is. Juist om situaties zoals vandaag te voorkomen. De neppers lijken vaak zo echt, dat agenten handelen als bij een echt vuurwapen. Dat betekent dat zij een speciale procedure moeten volgen waarbij zij hun vuurwapen trekken of zelfs moeten gebruiken. 'Nepvuurwapens leveren daarmee onnodige gevaarlijke situaties op', zo waarschuwt de politie.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: