maandag, 14. augustus 2017 - 21:50 Update: 14-08-2017 21:59

Staatssecretaris Dijkhoff: alle aanvragen Armeense vrouw zijn afgewezen

Staatssecretaris Dijkhoff: alle aanvragen Armeense vrouw zijn afgewezen
Foto: Min. Veiligheid en Justitie
Den Haag

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff heeft maandag gereageerd op de berichtgeving rond de Armeense vrouw die alsnog het land wordt uitgezet en haar kinderen niet meeneemt naar Armenië.

Alle aanvragen zijn afgewezen

'Dit is een heel vervelende situatie. De Armeense vrouw in kwestie heeft meerdere procedures gevoerd om in Nederland te blijven. Al deze aanvragen zijn afgewezen waarbij haar telkens is gezegd dat haar verblijf in Nederland niet rechtmatig is en dat zij Nederland dient te verlaten', stelt Dijkhoff. 

2009

In 2009 viel dit besluit voor het eerst. Dit is keer op keer door rechtbanken beoordeeld en in orde bevonden. Afgelopen vrijdag nog oordeelde de rechter dat de Armeense autoriteiten de identiteit van de betrokken mevrouw hebben vastgesteld en dat de uitzetting kon doorgaan.

Kinderen

'Deze situatie is ook voor de kinderen uiteraard ingrijpend. Helaas heeft de moeder de afweging gemaakt om niet samen met de kinderen te vertrekken. De gevolgen hiervan zijn uitvoerig met haar besproken. De moeder heeft gezegd dat ze weet waar de kinderen zijn. Wij staan op elk moment klaar om te zorgen dat moeder en kinderen zo snel mogelijk kunnen worden herenigd in Armenië', aldus Dijkhoff.

Categorie:
Provincie: