dinsdag, 22. augustus 2017 - 13:23 Update: 22-08-2017 13:28

Politie houdt personeel Sligro aan na overlijden winkeldief

Politie houdt personeel Sligro aan na overlijden winkeldief
Foto: Archief EHF
Gouda

De politie in Gouda heeft dinsdag op het politiebureau in Gouda twee betrokken personeelsleden van groothandel Sligro aangehouden en gehoord nadat een winkeldief enkele dagen nadat hij werd aangehouden door het personeel is komen te overlijden. Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) dinsdag.

Poolse man 

De 34-jarige man uit Polen werd op vrijdag 11 augustus door personeel aangesproken omdat hij spullen probeerde te stelen. Nadat de politie was gebeld, probeerde de man te vluchten. Hierbij beukte hij meerdere keren tegen een glazen schuifdeur, tot deze brak, en probeerde te ontkomen. Twee mannen van 56 en 57 jaar hielden de man vervolgens met kracht in bedwang.

Geen beweging mee

Toen de politie arriveerde en de verdachte overnam van het personeel, bewoog deze niet meer. Er is meteen begonnen met reanimatie, maar de man is niet meer bij bewustzijn gekomen. Op maandag 14 augustus overleed hij.

Formeel aangehouden

De twee betrokken personeelsleden zijn dinsdag uitgenodigd op het politiebureau om te vertellen wat er is gebeurd. Hier zijn zij ook formeel aangehouden, zodat ze gebruik kunnen maken van alle rechten die daarbij horen. Zo hebben ze nu bijvoorbeeld recht op bijstand door een advocaat. 

Als de verhoren zijn afgerond zullen de mannen naar verwachting niet langer worden vastgehouden. Het onderzoek gaat wel door. Het Openbaar Ministerie zal later beslissen of hen strafrechtelijk iets te verwijten valt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: