donderdag, 24. augustus 2017 - 19:58 Update: 25-08-2017 9:26

Verdachte (27) van seksueel misbruik bso De Bilt doet zelfmoordpoging in cel

Verdachte Biltse zedenzaak doet zelfmoordpoging in cel
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht/De Bilt

Donderdagochtend heeft de verdachte, die in voorarrest zit op verdenking van ontucht in de recente zedenzaak in De Bilt, in zijn cel een suïcidepoging gedaan. Dit heeft het Openbaar Ministerie donderdagavond bekendgemaakt.

Ziekenhuis

'De verdachte ligt voor behandeling in het ziekenhuis', aldus het OM. Het onderzoek naar de ontuchtverdenking wordt voortgezet. De raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland beslist op 31 augustus over verlenging van het voorarrest.

Mogelijk meer slachtoffertjes gemaakt

Er zijn naar aanleiding van de bekendmaking van een strafrechtelijk onderzoek naar mogelijk seksueel misbruik door een medewerker van een buitenschoolse opvang in De Bilt een aantal meldingen en aangiften bijgekomen, zo maakte het OM afgelopen dinsdagavond nog bekend. 

Twee kinderen

Vorige week werden ouders met kinderen op de opvang ingelicht over het feit dat een medewerker verdacht wordt van een incident waarbij hij onzedelijke handelingen bij zich zou hebben laten verrichten door twee kinderen. Naar aanleiding van de bijeenkomst ontving de politie meldingen van andere situaties waarin mogelijk eerder misbruik heeft plaatsgevonden. Dit resulteerde in enkele nieuwe aangiften van vergelijkbare feiten.

Nieuwe aangiften onderzocht

De zedenrecherche onderzoekt de nieuwe aangiften onder leiding van het Openbaar Ministerie. De nieuwe aangiften hebben betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn met meisjes op dezelfde locatie als waar het aanvankelijke feit plaats vond.

Categorie:
Provincie: