donderdag, 31. augustus 2017 - 13:18

Bussen rijden vaker en krijgen andere routes in Groningen Stad

Bussen rijden vaker en krijgen andere routes in Groningen Stad
Foto: Qbuzz
Groningen

Vanaf zondag 3 september verdwijnt de busverbinding via de Brugstraat en A-kerkhof. Op de Westerhaven wordt de nieuwe centrumhalte in gebruik genomen. Tussen P+R Reitdiep en de Stad gaat een extra Q-linkbus rijden.

Q-link  Q-link groen wordt uitgebreid met een extra lijn. Lijn 1 gaat rijden tussen Zuidhorn en het Hoofdstation en lijn 2 tussen P+R Reitdiep en station Europapark. Hierdoor ontstaat een frequentere verbinding  tussen P+R Reitdiep, station Noord en UMCG. Op werkdagen overdag is de frequentie 6 x per uur. Lijn 2 neemt de functie van Q-link 5 naar station Europapark over.  Q-link paars, lijn 5, rijdt een nieuwe route naar P+R Meerstad via station Noord, UMCG, Ikea en Driebond. Voorlopig is de eindbestemming echter Driebond, halte Odenseweg, omdat P+R Meerstad nog niet klaar is. De verwachting is dat P+R Meerstad half oktober gereed is. Lijn 5 rijdt op werkdagen overdag minimaal 4 keer per uur.  
 
Stadslijnen  De bussen uit Vinkhuizen, Paddepoel, Hoogkerk en Zuidhorn/Aduard krijgen per 3 september een nieuwe route. Ze rijden dan niet meer door de Brugstraat en Akerkhof, maar gaan langs de Westerhaven en de Eeldersingel naar Zuiderdiep en Hoofdstation. Op het kruispunt van Westerhaven en Aweg legt de gemeente een nieuwe centrumhalte aan.  
 
Akerkhof De binnenstad krijgt meer ruimte voor voetgangers en fietsers. Vanaf zondag 3 september rijden de OVbussen daarom niet meer in de Astraat, Brugstraat en Munnekeholm. De gemeente zet een pendelbus in tussen de Westerhaven, het Akerkhof en het Zuiderdiep, eerst als proef voor een jaar. De Pendelbus Binnenstad rijdt overdag om de tien minuten. Een rit kost € 0,50. Voor houders van een Wmo- of Stadjerspas is de pendelbus gratis

Categorie:
Provincie: