maandag, 4. september 2017 - 10:55 Update: 04-09-2017 10:56

Omstander tackelt vluchtende verdachte in Tilburg

Omstander tackelt vluchtende verdachte in Tilburg
Foto: Politie
Tilburg

Een achtervolging tussen een politiemotor en een motorscooter heeft de wijk Heikant-de Schans in Tilburg zondagavond aardig bezig gehouden.

Om 18.10 uur zag een motoragent op de Stokhasseltlaan een scooter op het fietspad rijden. Vanuit zijn kennis van voertuigen zag hij direct dat dit, ondanks de blauwe kentekenplaten, geen bromfiets was maar een motorscooter. De bestuurder van de motor wist dat ook want hij ging er meteen vandoor met een passagier achterop. De motoragent achtervolgde de motor met zwaailicht en sirene door de wijk. Soms ging dat gepaard met hoge snelheden over bijvoorbeeld een grasveld of vlak langs geparkeerde auto’s en door brandgangen.  

In de Fallasstraat kwam de motor ten val en vluchtten de mannen lopend weg achtervolgd door de motorrijder. De bestuurder wilde nog steeds niet stoppen ondanks de waarschuwing van de motoragent. Verschillende buurtbewoners probeerde de man te stoppen. Een buurtbewoner tackelde de verdachte en de motoragent kon hem aan houden. Hij moest nog wel pepperspray gebruiken om de man onder controle te krijgen. De motor is in beslag genomen. De man krijgt verschillende processen-verbaal opgelegd zoals het rijden zonder rijbewijs, het negeren van een stopteken en het gevaarlijk rijden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: