dinsdag, 5. september 2017 - 8:56

Rabobank introduceert IBAN-Naam Check

Rabobank introduceert IBAN-Naam Check
Foto: fbf
Utrecht

Klanten van Rabobank kunnen vanaf vandaag de IBAN-Naam Check gebruiken. Deze check helpt verkeerde overboekingen en fraude te voorkomen. IBAN-Naam Check is ontwikkeld door de Rabobank en komt later ook beschikbaar voor andere banken.

Dagelijks vinden in Nederland miljoenen online en mobiele overboekingen plaats. Uit onderzoek van de Nederlandse banken blijkt dat klanten per maand ongeveer 1300 keer een verkeerde overboeking doorgeven. Driekwart daarvan betreft een verkeerde overboeking door het gebruik van oude rekeningnummers of vergissingen bij het gebruik van een adresboek. Ongeveer 200 keer per maand geven klanten aan dat zij fraude of oplichting vermoeden. 

“Met de IBAN-Naam Check kunnen klanten nagaan of ze betalen aan de juiste persoon of het juiste bedrijf”, zegt Alexander Zwart, manager Online Toegang bij Rabobank. “Het werkt voor alle bankrekeningen in Nederland. Klanten kunnen de overboeking afbreken als ze de melding krijgen dat de naam niet overeenstemt met de naam die volgens de bank bij het nummer hoort. Of als ze zien dat het nummer niet van een bedrijf is, maar van een persoon. Zo wordt internet- en mobielbankieren nog gemakkelijker en veiliger.”

Categorie:
Provincie: