dinsdag, 12. september 2017 - 19:15 Update: 12-09-2017 22:33

Code oranje voor zware storm

Code oranje voor zware storm
Foto: fbf
De Bilt

Aan het einde van komende nacht bereikt een windveld met zware windstoten van 75 tot 100 km/uur het westen. Dit windveld breidt zich morgenochtend vroeg over het hele land uit.

In de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Friesland en in het Wadden- en IJsselmeergebied komen morgenochtend en -middag zeer zware windstoten voor van meer dan 100 km/uur. In het noordelijk kustgebied zijn windstoten tot circa 120 km/uur mogelijk.

Verkeer

Het verkeer op de weg dient woensdag rekening te houden met zware windstoten in de kustprovincies met name in de provincies Zuid- en Noord-Holland maar ook in de provincie Friesland. 

Vliegverkeer

Passagiers die woensdag op Schiphol met het vliegtuig willen vertrekken doen er goed aan om hun vliegmaatschappij te checken. Mogelijk worden vluchten gecanceld vanwege de verwachte zware storm. KLM heeft dinsdag al aangekondigd voor woensdag een 60-tal vluchten te cancelen. Het gaat om vluchten binnen Europa. Passagiers worden omgeboekt. Ook Schiphol waarschuwt voor vertragingen en gecancelde vluchten.

In de namiddag en avond neemt de wind van het zuidwesten uit af.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):