maandag, 18. september 2017 - 17:45 Update: 18-09-2017 17:54

Na mishandeling conductrice te hulp schietende omstander bestolen

Na mishandeling conductrice te hulp schietende omstander bestolen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Een omstander die afgelopen zondagavond een door een reiziger mishandelde conductrice te hulp schoot , blijkt te zijn bestolen van haar tas. Dit meldt de politie maandag.

Zondagavond omstreeks 22.00 uur ontstaat ter hoogte van de halte Steigereiland in tram 26 een discussie tussen de conductrice en de reiziger. Op een gegeven moment loopt dit uit de hand en de reiziger mishandelt de conductrice. 

Tas gestolen

Hij probeert daarna te vluchten, maar medereizigers houden hem tegen. Ondertussen helpen andere omstanders de conductrice. Terwijl één van de omstanders de conductrice te hulp schiet, steelt een andere persoon haar tas.

De verdachte van de mishandeling – een Amsterdammer van 32 jaar – kan, dankzij het optreden van de medereizigers, later worden aangehouden door toegesnelde politieagenten. Dit geldt niet voor de persoon die de tas van de omstander heeft gestolen. Naar deze verdachte is de politie op zoek. 

Tas

De gestolen tas betreft een zwarte handtas van de Primark. De tas heeft gouden ritsjes aan de zijkanten en een gouden versiering aan de voorkant. De tas stond ongeveer in het midden van de tram. 

Getuigenoproep

Bevond u zich zondagavond 17 september 2017 in tram 26 en heeft u mogelijk iets gezien van de diefstal? Neem dan contact op via 0900-8844.

Categorie:
Provincie: