donderdag, 21. september 2017 - 12:20 Update: 21-09-2017 12:22

Randstad, UWV en gemeente vormen ‘Floriade Werkbedrijf’

Randstad, UWV en gemeente vormen ‘Floriade Werkbedrijf’
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Almere

Randstad, UWV (regio Flevoland) en de gemeente Almere slaan de handen ineen om 340 mensen blijvend aan het werk te helpen. Dat staat in een samen opgesteld bedrijfsplan voor het op te richten ‘Floriade Werkbedrijf’ dat het college ter goedkeuring aan de gemeenteraad voorlegt.

De Floriade, die in 2022 in Almere plaatsvindt, gaat steeds meer werken als banenmotor die naar verwachting 4200 directe arbeidsplaatsen oplevert. Daarbij is bewust voorzien dat ruim driehonderd mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk komen met bemiddeling door het Floriade Werkbedrijf. De inzet is er volledig op gericht om hen blijvend aan het werk te krijgen.

Aan het voorbereiden van het Floriade Werkbedrijf is hard gewerkt. Wethouder Froukje de Jonge: “Wij zijn blij met de bijdrage die UWV en Randstad concreet kunnen gaan leveren. Vooral omdat ieder zijn eigen kennis en ervaring in deze vorm goed kan benutten.” Het idee achter de samenwerking is om een match te maken tussen werkzoekenden met een uitkering en bedrijven die werk kunnen bieden vanwege alle Floriade gerelateerde bedrijvigheid en economische groei. Met het bedrijfsleven is afgesproken dat een deel van het werk ten gunste gaat komen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om ondernemers met deze zogenaamde ‘Social Return on Investment’ van dienst te zijn, komt er een speciaal loket bij het Floriade Werkbedrijf, dat de ondernemers helpt bij het vinden van de juiste matches.

Categorie:
Provincie: