maandag, 25. september 2017 - 13:18 Update: 25-09-2017 15:51

Extra geld voor omscholing werkzoekenden aardbevingsgebied

Extra geld voor omscholing werkzoekenden aardbevingsgebied
Foto: Archief BON ter Illustratie
Groningen

Er wordt door het kabinet ruim 6,2 miljoen euro uitgetrokken om werkzoekende Groningers de mogelijkheid te geven zich om te scholen naar banen in de aardbevingsgerelateerde bouw- en technieksector.

'Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft dit vandaag laten weten aan de Tweede Kamer en de partijen in het aardbevingsgebied', zo meldt het ministerie van SZW maandagmiddag.

Werkgelegenheid

Het herstellen en versterken van woningen en gebouwen in het aardbevingsgebied brengt werkgelegenheid met zich mee. Doel is dat Groningers zoveel mogelijk profiteren van deze mogelijkheden. Samen met de betrokken partijen zoals de Nationaal Coördinator Groningen, de provincie Groningen, de betrokken gemeentes en werkgevers en werknemers, tekende minister Asscher vorig jaar juli hiertoe al een intentieverklaring.

1000-banenplan 

Een belangrijk onderdeel van deze inzet is dat mensen tijdig worden geworven en om- en bijgeschoold. Op verzoek van de betrokken partijen trekt de minister daarom extra geld voor scholing uit. De scholingsmaatregelen maken deel uit van het '1000-banenplan aardbevingsregio Groningen', dat de gemeenten en overige partners hebben ingediend bij het ministerie van SZW. Het eenmalige bedrag komt uit overgebleven budget van de sectorplannen.

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: