vrijdag, 29. september 2017 - 18:07 Update: 29-09-2017 18:09

Man veroorzaakt aanrijding met gestolen oldtimer

Man veroorzaakt aanrijding met gestolen oldtimer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

In de nacht van donderdag op vrijdag is na een korte achtervolging door de politie een oldtimer in Utrecht op de A2 tegen een vangrail gereden. 'De 30-jarige bestuurder van de auto is aangehouden', zo meldt de politie vrijdag.

Verlichting defect

Agenten zagen in de nacht van donderdag op vrijdag rond 01.30 uur een auto rijden, waarvan de achterlichten het niet deden. Hierop gaven de agenten een stopteken. De mannelijke bestuurder reageerde hier niet op, waarna een achtervolging ontstond. 

Gestolen

Nadat met meerdere politieauto’s geprobeerd was om de auto te stoppen, kwam de oldtimer zelf tot stilstand tegen de vangrail op de A2 ter hoogte van hectometerpaal 58.0. Hierbij raakte de auto zwaar beschadigd. De bestuurder werd onderzocht door een ambulancemedewerker, maar hoefde niet naar het ziekenhuis. Na controle van het kenteken bleek de oldtimer gestolen te zijn. De man werd aangehouden voor heling.

Nieuwersluis

Drie dagen eerder, op dinsdag 26 september, was dezelfde 30-jarige man betrokken bij een ander verkeersincident. Op de Rijksstraatweg te Nieuwersluis raakte de man met een gestolen voertuig van een golfbaan de spiegel van een tegemoetkomende auto. De politie hield de bestuurder daarna aan voor heling. De politie onderzoekt of het rijbewijs van de man ingevorderd kan worden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: