zaterdag, 30. september 2017 - 9:33 Update: 30-09-2017 9:47

Agent met hoofd tegen stoeprand bij aanhouding agressieve verdachte

Agent met hoofd tegen stoeprand bij aanhouding agressieve verdachte
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Groningen

In de nacht van vrijdag op zaterdag is bij een aanhouding van drie personen een agent in Groningen gewond geraakt aan zijn hoofd. Dit meldt de politie zaterdag.

Bedreiging met mes

Bij de politie kwam een melding binnen dat in de Nieuwstad in Groningen drie personen over auto’s liepen en mensen hadden bedreigd met een mes. Toen agenten één van de verdachten aanspraken en naar zijn identiteitsbewijs vroegen, reageerde hij agressief en weigerde hij zijn identiteit bekend te maken. 

Stoep

Hierop werd hij aangehouden. Hij verzette zich bij zijn aanhouding zo hevig, dat een agent achterover viel en met zijn hoofd op een stoeprand terecht kwam. Een andere agent kreeg een elleboogstoot van de verdachte. De 31-jarige man uit Groningen kon uiteindelijk toch onder controle worden gebracht en is ingesloten voor verhoor.

Aanhoudingen

Even later konden de twee andere personen ook worden aangehouden. Het gaat om een 31-jarige man uit Dalfsen en een 29-jarige uit Hoogeveen. Eén van hen droeg een mes bij zich. Het mes is in beslag genomen. Ook deze beide verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):