maandag, 2. oktober 2017 - 13:59 Update: 02-10-2017 14:06

'Koopjesjagers' Leen Bakker krijgen geen hoogslaper voor 24 euro geleverd

'Koopjesjagers' Leen Bakker krijgen geen hoogslaper voor 24 euro geleverd
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Breda

De 'koopjesjagers', die massaal een hoogslaper voor 24 euro bestelde via de website van Leen Bakker, krijgen deze toch niet geleverd. Dit heeft de rechtbank in Breda maandag laten weten.

'Duidelijk vergissing'

'Leen Bakker hoeft geen kinderhoogslapers te leveren aan consumenten die voor een bedrag van 24 of 85 euro zo'n set bestelden via de website van het bedrijf. De rechtbank oordeelt dat het duidelijk is dat er een vergissing in het spel was aan de zijde van Leen Bakker en klanten hadden dat, gelet op de omstandigheden, kunnen weten. Daarmee is er feitelijk geen koopovereenkomst tot stand gekomen', stelt de rechtbank.

Tienduizenden

Leen Bakker zette in juli diverse hoogslapersets met bed, ombouw, matras, matrashoes en gordijntjes op de website voor 24 en 85,34 euro. Mede door aandacht op social media bestelden tienduizenden mensen deze hoogslapers. Leen Bakker liet de bestellers weten dat het om een vergissing ging en annuleerde de bestellingen. 

Kort geding

Een groep consumenten verenigde zich in een stichting en spande een kort geding aan. Dit diende twee weken geleden in de rechtbank in Breda. De voorzieningenrechter deed hierover vandaag uitspraak. De uitspraak is geheel in lijn met het arrest van het hof in Den Bosch in een vergelijkbare zaak rondom postorderbedrijf Otto in 2008.

Categorie:
Provincie: