donderdag, 5. oktober 2017 - 12:04 Update: 05-10-2017 13:55

Oud militairen bieden hulp aan bij zoektocht naar de vermiste Anne Faber

Oud militairen willen assisteren bij de zoektocht naar de vermiste Anne Faber
Foto: Politie
Utrecht

De familie van Anne Faber wil graag dat het leger bijspringt in de zoektocht naar Anne Faber. Na vijf dagen is ze nog steeds niet gevonden.

De familie hoopt dat met specialisten van het leger meer vooruitgang kan worden geboekt, aldus familiewoordvoerder Hans Faber, een oom van de 25-jarige Utrechtse tegenover RTV Utrecht.

Hij suggereert de hulp van zogeheten combat trackers, speciaal opgeleide militairen die in elk terrein kunnen zoeken naar sporen. "Met elke dag die voorbijgaat zonder dat er een beslissende doorbraak in het onderzoek is, wordt de kans kleiner dat Anne wordt gevonden", aldus Faber, die gisteren al benadrukte dat de familie veel waardering heeft voor de inzet van de politie.

De jas die werd gevonden is voor onderzoek op DNA-sporen naar het  Nederlands Forensisch Instituut (NFI) gestuurd. Woensdagochtend startte ook al weer een zoekactie van de politie die ook speurhonden heeft ingezet maar die had tot 17.00 uur nog niets concreets opgeleverd. 

Gevonden spullen

Tijdens de zoektocht zijn er een aantal spullen veiliggesteld. Of deze met de verdwijning van Anne Faber te maken hebben is nog niet bekend. 

Veteranen

Veteranen willen massaal gaan assisteren bij de zoektocht naar de vermiste Anne Faber (25) uit Utrecht. De veteranen reageren met hun aanbod op de oproep van de familie van Anne Faber om specialisten van het leger in te schakelen in de zoektocht. 

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: