zaterdag, 7. oktober 2017 - 20:35 Update: 08-10-2017 10:52

Twee doden bij verkeersongeval Friesland

Twee doden bij ernstig verkeersongeval Friesland
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Lippenhuizen

In het Friese Lippenhuizen zijn bij een ernstig verkeersongeval zaterdagmiddag twee doden gevallen. Dit meldt de politie zaterdagavond.

'Het ongeval gebeurde op de Sweachsterwei bij Lippenhuizen', aldus de politie. Een man van 44 jaar en een vrouw van 64 jaar beiden uit Drachten zaten samen in de auto. Bij het ongeval waren twee voertuigen betrokken. De drie inzittenden van de andere auto raakten niet gewond. 

Geen frontale aanrijding

Het is nog niet bekend hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. Wel duidelijk is dat er geen sprake was van een frontale aanrijding. Onderzocht wordt of beide voertuigen elkaar hebben geraakt waarna de bestuurder uit Drachten de controle over het voertuig is verloren. 

Boom

De auto die door de 44-jarige man uit Drachten werd bestuurd kwam tegen een boom tot stilstand. Beide slachtoffers overleden ter plaatse. Vanwege het onderzoek is de bestuurder van de andere auto aangehouden. Het gaat om een 72-jarige man uit Jubbega. 

Getuigen gezocht 

De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval. Om die reden heeft de Verkeersongevallenanalyse (VOA) sporenonderzoek gedaan op de Sweachsterwei. Ook worden beide betrokken auto’s aan een nadere inspectie onderworpen. Daarnaast komt de politie graag in contact met mensen die mogelijk getuige zijn geweest van het ongeval of iets hebben gezien of gehoord wat van belang kan zijn voor het onderzoek. De politie is bereikbaar via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: