zondag, 8. oktober 2017 - 11:19

Politie schiet op vluchtende inbrekers

Politie schiet op vluchtende inbrekers
Foto: Archief EHF
Oisterwijk

Inbrekers hebben zondagochtend in Oisterwijk geprobeerd met geweld in te breken. Toen de politie arriveerde vluchtten ze weg. De auto is later terug gevonden.

Op zondag 8 oktober 2017 om 4.30 uur kwamen er verschillende paniekmeldingen binnen vanaf de Lind. Enkele mannen met bivakmutsen op probeerden met grote hamers de ramen in te slaan van een kledingwinkel. Er stond een snelle auto klaar met draaiende motor om te kunnen vluchten.

Heterdaad

In de buurt reed op dat moment een agent. Op het moment dat de melding via de mobilofoon werd uitgegeven was hij snel op de Lind. Op dat moment kwam de auto, een Audi, met hoge snelheid aan rijden. Toen de bestuurder de politieauto zag remde hij en reed hij snel achteruit. Op het moment dat de bestuurder de auto wilde keren ramde de politieagent met zijn auto de verdachte auto. De agent stapte uit met getrokken wapen om de inzittenden aan te houden. Ondanks de schade lukte het de verdachte om weg te rijden. De agent schoot verschillende malen op de vluchtende auto om deze te doen stoppen. De auto reed met hoge snelheid weg.

Zoekactie

Er werd direct groot alarm geslagen. Omliggende politiekorpsen werden gewaarschuwd en strategische posities werden ingenomen langs hoofdwegen. Via social media werd aandacht gevraagd voor de vlucht. Er kwamen direct enkele tips binnen over een mogelijke vluchtroute. De auto werd niet meer aangetroffen.

Vluchtauto

Om 8.50 uur werd de auto gevonden in het buitengebied van Berkel-Enschot aan de Baksevenweg. Op de auto zaten gestolen kentekenplaten en in de auto zaten kogelinslagen. Er is daar een uitgebreid sporenonderzoek gedaan. De auto is in beslag genomen en zal op sporen onderzocht worden. Er zijn geen aanwijzingen dat er iemand gewond is geraakt in de auto.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: