maandag, 9. oktober 2017 - 8:52 Update: 09-10-2017 8:53

Man aangehouden voor dreigen met vuurwapen in Tilburg

Man aangehouden voor dreigen met vuurwapen
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Tilburg

Zondagavond heeft een speciaal aanhoudingsteam van de politie een man aangehouden die verdacht wordt van het feit dat hij kort daarvoor iemand had bedreigd met een vuurwapen.

Om 20.35 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum. In de Superior de Beerstraat was een bedreiging geweest. Er was daar een man aan de deur gekomen die de aanwezigen met een vuurwapen had bedreigd. Surveillance-eenheden spoedden zich naar de woning. De verdachte was al weg. Er werd aangifte gedaan. Via een app op de telefoon was een ruzie begonnen tussen twee mannen. Plotseling stond de verdachte voor de deur. Toen er open gedaan werd ontaarde de ruzie in een bedreiging met een vuurwapen. De verdachte had het vuurwapen tegen het hoofd van de aangever gezet. Daarna was hij weggegaan.

Specialisten

Er werd direct een onderzoek gestart. Specialisten van de politie werden opgeroepen zoals hondengeleider als geweldsspecialist en een speciale aanhoudingseenheid. Inzet was de aanhouding van de verdachte en het vinden van het wapen. De officier van justitie gaf toestemming om verschillenden woningen binnen te gaan. De verdachte, een 18-jarige Tilburger, werd in een woning aan de Gebroeders van Eijckstraat aangehouden. Na de aanhouding werd die woning doorzocht en troffen de rechercheurs een op een vuurwapen gelijkend alarmpistool aan met knalpatronen. Enkele andere woningen werden doorzocht waaronder de woning van de verdachte zelf en zijn ouderlijk huis. Daar werd verder niets meer aangetroffen. De verdachte is aan het bureau ingesloten voor de nacht. De recherche zal de zaak verder onderzoeken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):