woensdag, 11. oktober 2017 - 14:33 Update: 11-10-2017 15:15

Drie aanhoudingen moordonderzoek woning Ossendrecht

Drie aanhoudingen moordonderzoek woning Ossendrecht
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Dinsdag en vandaag heeft de politie in totaal drie mensen aangehouden in het onderzoek naar de gewelddadige dood op 16 februari 2016 van een bewoner aan de Burgemeester van Gilshof in een woning in Ossendrecht. Dit heeft de politie woensdagmiddag bekendgemaakt.

Doodgeschoten

De 37-jarige man werd destijds 's nachts rond 1.30 uur door agenten dood in de woning in Ossendrecht gevonden. Hij bleek doodgeschoten. Ook werd een hennepkwekerij in het huis aangetroffen. Op de zaak werd een team grootschalige opsporing gezet. Het (digitale) buurtonderzoek en het uitgebreide rechercheonderzoek leidde na veel speuren naar een 33-jarige vrouw uit Bergen op Zoom. Ze werd dinsdagmorgen in haar woning aangehouden.

Politiecellencomplex

Woensdagmorgen werden in Nijmegen twee inwoners (33 en 36 jaar) uit deze plaats aangehouden. De politie onderzoekt de betrokkenheid van het drietal en heeft ze voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht, waar ze zijn ingesloten.

Verhoren

De vrouw is de afgelopen dagen verhoord en wordt donderdag voor de Rechter-Commissaris geleid. Nadat de Nijmegenaren in West-Brabant zijn aangekomen, zullen zij verhoord worden.

Meer aanhoudingen niet uitgesloten

Getuigen zagen dat destijds na het schietincident ongeveer acht mensen bij de woning wegrenden. De politie sluit daarom niet uit dat nog meer mensen zullen worden aangehouden.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: