zondag, 15. oktober 2017 - 9:35 Update: 15-10-2017 18:34

Groninger (21) zwaargewond na schietincident Groningen

Groningen
Foto: Bert van den Berg
Groningen

In Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man zwaargewond geraakt na een schietincident op de Korreweg. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

In Groningen is in de nacht van zaterdag op zondag een 21-jarige man uit Groningen zwaargewond geraakt na een schietincident op de Korreweg. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Zwaargewond

Het schietincident deed zich rond 05.30 uur voor op de Korreweg ongeveer ter hoogte van het Bernoulliplein. De 21-jarigeman raakte zwaargewond en is door ambulancepersoneel gestabiliseerd en vervolgens naar het ziekenhuis overgebracht.

Sporenonderzoek

Volgens getuigen zouden er meerdere schoten zijn gehoord en de politie laat weten dat het nog onduidelijk is of er een of meerdere schutters waren. De politie heeft de directe omgeving rond het schietincident afgezet en is een sporenonderzoek begonnen waarbij ook een speurhond is ingezet. Naar aanleiding van dit onderzoek is even later een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden.

Aanhouding, update 17.00 uur

Naast forensisch onderzoek is ook een buurtonderzoek gestart. Uit die informatie kwam een bepaalde auto naar voren. In de omgeving van het station Groningen Noord werd later een auto aangetroffen die voldeed aan de omschrijving. De 19-jarige bestuurder is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: