zondag, 15. oktober 2017 - 13:26 Update: 15-10-2017 13:27

Politie verder met onderzoek dodelijk incident woning Haren

Politie verder met onderzoek dodelijk incident woning Haren
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Haren

Ook zondag doet de politie onderzoek naar de achtergronden van het ernstige incident in Haren. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Moeder en kind overleden

In een woning aan het Jufferpad in die plaats werden zaterdag twee lichamen aangetroffen. Het bleek dat een 23-jarige bewoonster en haar 6-jarige dochter door een misdrijf om het leven zijn gekomen. Een 20-jarige man uit Glimmen is aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de twee. In de woning was ook een 1-jarig kind aanwezig. Dit kind is ongedeerd.

Relationele sfeer

Wat er zich precies heeft afgespeeld in de woning is nog onbekend. Het vermoeden bestaat dat het incident zich heeft afgespeeld in de relationele sfeer. Het 6-jarige slachtoffer en het ongedeerde kind zijn kinderen van de 23-jarige vrouw. Wat de relatie van de verdachte met de kinderen is, is informatie dat wordt meegenomen in het politieonderzoek. Het eenjarige kind is opgevangen en elders ondergebracht.

Tijdelijke verblijfsstatus

De verdachte en de slachtoffers zijn oorspronkelijk afkomstig uit Oostelijk Afrika en beschikten na een asielprocedure over een tijdelijke verblijfsstatus. De 20-jarige man is sinds zaterdag meerdere keren verhoord. Over de inhoud van de verhoren kan niets worden gezegd. De politie zet vandaag het onderzoek voort.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: