maandag, 16. oktober 2017 - 8:14 Update: 16-10-2017 10:00

Woningen ontruimd na plofkraak in Haulerwijk, explosief weggehaald uit pinautomaat

Woningen ontruimd na plofkraak in Haulerwijk
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Haulerwijk

In de nacht van zondag 15 op maandag 16 oktober is rond 3 uur ‘s nachts een poging plofkraak geweest aan de Oosterwoldseweg in Haulerwijk.

Omwonenden hebben stemmen gehoord en hoorden een auto met hoge snelheid wegrijden. Agenten zagen dat er met een pinautomaat geknoeid was.

Woningen ontruimd

Een specialist van het Team Explosieven Verkenning heeft een eerste onderzoek verricht en geconstateerd dat er mogelijk een explosief aanwezig is in de pinautomaat. Dat is de reden geweest dat de Explosieven Opruimingsdienst is gealarmeerd. Uit voorzorg is een tiental woningen aan de Oosterwoldseweg ontruimd. De bewoners worden opgevangen in het woonzorgcentrum Sinnehiem in Haulerwijk. 

Explosief verwijderd; zoektocht naar vluchtauto (Update 09.00 uur)

De Explosieven Opruimings Dienst (EOD) heeft een vermoedelijk explosief uit de pinautomaat gehaald. Materiaal daarvan is veilig gesteld voor nader onderzoek. Het overige wordt daarna op een veilige plek tot ontploffing gebracht.

Intussen heeft zich een getuige gemeld die een donkerkleurige Audi station heeft zien wegrijden. Via een getuigenoproep wordt daar extra aandacht voor gevraagd. 

Op de Facebookpagina van Politie Zuid Oost Fryslan is maandagochtend vroeg een video gepost met daarin de eerste informatie en een getuigenoproep.

Even na 09.00 uur is de opschaling naar GRIP-1 teruggebracht naar GRIP-0. De afzettingen worden opgeheven en de bewoners van de Oosterwoldseweg kunnen weer terug naar hun woningen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):