maandag, 16. oktober 2017 - 17:10 Update: 16-10-2017 17:15

'Zwaargewonde neergeschoten Groninger mogelijk willekeurig slachtoffer'

'Zwaargewonde neergeschoten Groninger mogelijk willekeurig slachtoffer'
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Groningen

De politie in Groningen houdt er rekening mee dat de 21-jarige man, die afgelopen zondagochtend vroeg ernstig gewond raakte bij een schietincident in Groningen, zonder noemenswaardige aanleiding betrokken is geraakt bij het incident. 'De man is vermoedelijk een willekeurig slachtoffer', zo meldt e politie maandagmiddag.

Korreweg

Het slachtoffer fietste rond 5.00 uur vanuit de binnenstad van Groningen over de Korreweg. Nabij het Bernouilleplein werd hij vermoedelijk opgehouden door een aantal personen. Om onbekende reden werd de 21-jarige man vervolgens beschoten. Meerdere personen vluchtten daarna weg. Het slachtoffer bleef zwaargewond achter. 

Onderzoek

De politie is direct na het incident met een onderzoek in de omgeving begonnen. Naast sporenonderzoek is met enkele buurtbewoners gesproken. Uit de binnengekomen informatie kwam een bepaalde auto naar voren die mogelijk betrokken was. De 19-jarige bestuurder van die auto is later die zondagmorgen aangehouden. De politie houdt rekening met meer verdachten.

Opsporing Verzocht

Vanwege het incident besteedt Opsporing Verzocht dinsdagavond aandacht aan het onderzoek. Opsporing Verzocht wordt rond 20.30 uur uitgezonden op NPO1.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: