dinsdag, 17. oktober 2017 - 13:14 Update: 17-10-2017 19:13

Nieuwe aanwijzingen, moeder Sharleyne verdacht van moord dochtertje

Moeder Sharleyne uit Hoogeveen alsnog aangehouden
Foto: EHF
Hoogeveen

Op maandag 16 oktober is de 37-jarige moeder van de 8-jarige Sharleyne uit Hoogeveen aangehouden in het strafrechtelijk onderzoek naar de dood van het meisje. Dit maakte het Openbaar Ministerie dinsdag bekend.

De vrouw zal voorgeleid worden aan de rechter commissaris waar de officier van justitie de in bewaring stelling gaat vorderen. De moeder wordt verdacht van moord dan wel doodslag. De officier van justitie is tot de beslissing gekomen om voor te geleiden op basis van nieuwe aanwijzingen, waaronder een nieuw forensisch rapport. De verdachte zal de komende dagen worden gehoord.

In de zaak Sharleyne is de vervolging opgepakt door een officier van justitie van het Landelijk Parket onder verantwoordelijkheid van het parket Noord-Nederland. De vervolging in deze zaak is bevolen via een artikel 12 procedure bij het gerechtshof. De klacht werd ingediend door de vader van Sharleyne. Het gerechtshof heeft de vervolging van de vrouw bevolen ter zake van (medeplichtigheid aan) moord dan wel doodslag, gepleegd op 8 juni 2015 in Hoogeveen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: