dinsdag, 17. oktober 2017 - 21:28 Update: 17-10-2017 21:41

Vijf jaar cel geëist voor grootschalige xtc-productie

Vijf jaar cel geëist voor grootschalige xtc-productie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag/Lisse

Als het aan het Openbaar Ministerie ligt krijgt een 42-jarige man uit Lisse een celstraf van vijf jaar opgelegd voor het bezit en de productie van MDMA. 'Ook zouden voorbereidingen zijn getroffen voor het produceren van amfetamine', zo meldt het OM dinsdag.

Invallen

Op 10 mei 2017 werden invallen gedaan op vijf locaties in Lisse en omstreken, onder meer in het bedrijfspand van verdachte. Hier werden de restanten aangetroffen van een laboratorium voor het produceren van synthetische drugs. Uit de aangetroffen sporen werd duidelijk dat op grote schaal MDMA moet zijn geproduceerd. Uit het restafval bleek dat het om een hoeveelheid tussen de 200 en 250 kilo ging.

Amfetamine

Uit de aanwezige ketels en grondstoffen bleek verder dat de ruimte inmiddels geschikt werd gemaakt voor het produceren van amfetamine. Het gaat om grote hoeveelheden die volgens het Openbaar Ministerie louter worden geproduceerd uit oogmerk van persoonlijk gewin, zonder dat verdachte zich heeft bekommerd om de mogelijk nadelige gevolgen voor de gebruikers en de maatschappij.

Categorie:
Provincie: