woensdag, 18. oktober 2017 - 8:57 Update: 18-10-2017 16:18

Kogel in rug neergeschoten student (21) zorgt voor levenslange verlamming

Neergeschoten Groningse student (21) blijvend verlamd
Foto: Archief FBF.nl
Groningen

De 21-jarige Groningse student die zondag werd neergeschoten op de Korreweg in Stad Groningen zit de rest van zijn leven in een rolstoel.

Door een kogel in zijn rug is hij blijvend verlamd geraakt. Dat liet de politie dinsdag weten in het tv-programma Opsporing Verzocht. Het schietincident vond zondag om 05.00 uur plaats. De man had gewerkt in een bioscoop en had daarna wat gedronken met vrienden. De politie gaat ervan uit at hij een willekeurig slachtoffer was en er geen noemenswaardige aanleiding was voor de schietpartij. Het slachtoffer heeft verklaard dat hij door een groepje van drie licht getinte mannen van begin 20 werd aangesproken met de vraag of hij iets wilde drinken.  De student, die op de fiets was, stopte en gaf aan dat hij niets hoefde. De drie mannen gingen om hem staan, waarna de student plotseling een knal hoorde. De beschieting was op hem gericht, maar hij kon nog vluchten. Er werden nog meer kogels afgevuurd, waarvan een hem in de rug raakte. Dit meldt Omroep Noord.

Aanhouding

Een van de drie mannen reed weg in een groene Mazda Premacy. Hij, 19 jaar oud, is inmiddels opgepakt. Hij zit nog in voorarrest. Woensdag besluit het Openbaar Ministerie of hij langer vast blijft zitten. De zoektocht richt zich nu op de andere twee mannen