vrijdag, 20. oktober 2017 - 17:31 Update: 21-10-2017 13:14

Tweede verdachte (20) opgepakt voor schietincident met blijvende invaliditeit

Tweede verdachte opgepakt voor schietincident met blijvend invaliditeit
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Groningen

Afgelopen woensdag heeft de politie een tweede verdachte aangehouden voor het schietincident afgelopen zondagochtend aan de Korreweg in Groningen. Dit heeft het Openbaar Ministerie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

20-jarige verdachte

'Het gaat om een 20-jarige inwoner van Groningen. Hij is vrijdagmiddag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en blijft de komende 14 dagen vast zitten', aldus het Openbaar Ministerie. 

'Willekeurig slachtoffer'

Zondagochtend 15 oktober raakte een 21-jarige Groninger ernstig gewond bij een schietincident en is hij blijvend verlamd geraakt door een kogel in zijn rug. De politie startte direct na de melding een onderzoek. Het lijkt erop dat het slachtoffer zonder noemenswaardige aanleiding betrokken is geraakt bij het incident.  

Identiteit derde verdachte bekend

Dinsdag werd in het programma Opsporing Verzocht aandacht besteed aan deze zaak. Dat heeft 14 tips opgeleverd. De ochtend van het schietincident werd al een 19-jarige inwoner van Groningen aangehouden. Hij zit nog vast. Het onderzoek wordt voortgezet. Naar de derde verdachte wordt nog gezocht. Zijn identiteit is bij het rechercheteam bekend.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: