maandag, 23. oktober 2017 - 20:56 Update: 24-10-2017 8:28

Politie Amsterdam maakt jacht op man die slachtoffers met stinkende substantie besmeurd

Politie Amsterdam maakt jacht op man die slachtoffers met stinkende substantie besmeurd
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De politie van Amsterdam heeft de jacht geopend op een man die sinds augustus meisjes en vrouwen aanvalt en ze van tijd tot tijd ook met een stinkende substantie besmeurd. Dit is waarschijnlijk gedaan door één en dezelfde dezelfde man.

De politie telde sinds augustus acht incidenten in het Vondelpark waarbij ook een viertal besmeuringen zaten. 

Vrijdagochtend 20 oktober sloeg hij opnieuw toe. Toen smeerde hij een 14-jarig meisje een substantie in haar gezicht.

Rond 08.00 uur fietst het meisje samen met haar vriendin door het Vondelpark langs het kinderbadje richting de rozentuin. In verband met de regen stapt het meisje bij een brug af en gaat ze lopend verder. Haar vriendin fietst wel door en wacht op haar onder aan de brug. Op een gegeven moment krijgt het meisje, dat loopt, een trap in haar knieholte waardoor zij haar evenwicht verliest. Direct daarna krijgt ze een soort klap in haar gezicht en drukt de man een substantie in haar gezicht. Ze had deze man ook al zien staan bij de rozentuin en hij ziet er als volgt uit: 

Licht getinte man, smal postuur, sportief gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon, driekwart broek tot net iets over de knie met een zwarte legging en sportschoenen. 

Oproep getuigen en slachtoffers

De politie heeft sinds augustus vaker dit soort meldingen gehad en is op zoek naar deze man. Onderzoek moet uitwijzen waaruit de substantie bestaat.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: