dinsdag, 24. oktober 2017 - 9:33 Update: 24-10-2017 9:37

Agenten in opleiding vulde zakken met valse bekeuringen

Agenten in opleiding vulde zakken met valse bekeuringen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

In Rotterdam hebben twee agenten in opleiding enige tijd hun zakken weten te vullen door mensen valse bekeuringen uit te schrijven, zo schrijft het AD. Het tweetal stak in totaal een bedrag van bijna 3000 euro in eigen zak.

De 'agenten' waren actief tussen december 2013 en oktober 2015 in Rotterdam, Dordrecht, Barendrecht en Zwijndrecht. Het tweetal in opleiding hadden het voorzien op buitenlanders gezien deze soms wel contant moet afrekenen bij een overtreding. Ze wisten in ieder geval acht automobilisten te overtuigen met hun nagemaakte ID.

De slachtoffers werden bekeurd voor te hard rijden, sms'en achter het stuur en geen richting aangeven. In sommige gevallen kregen ze te horen dat hun auto in beslag genomen en weggetakeld zou worden als niet direct de boete werd betaald.

Naast hun vervalste politiebadge beschikte ze ook over een bonnenboekje dat een van de verdachten van de politie in Utrecht zou hebben gestolen. Een van de hoogste boetes werd uitgedeeld aan een man die in Zwijndrecht te hard zou hebben gereden. Hij kreeg te horen dat zijn rijbewijs zou worden ingevorderd en dat hij voor de kosten van het wegslepen moest opdraaien. Ook zou hij een rijcursus van 880 euro moeten volgen. Er werd gedaan alsof er telefonisch contact was met justitie en bepaald was dat meneer er met een contante betaling van 760 euro mee weg zou komen. De man koos eieren voor zijn geld en reed naar de bank om geld uit de muur te halen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: