woensdag, 1. november 2017 - 13:27 Update: 01-11-2017 13:46

Ontslagen lekkende politiemedewerker nu aangehouden voor omkoping en witwassen

Ontslagen lekkende politiemedewerker nu aangehouden voor omkoping en witwassen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Apeldoorn

De politiemedewerker, die in maart van dit jaar werd aangehouden op verdenken van het schenden van het ambtsgeheim, is dinsdag opnieuw aangehouden. Dit heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

'De politiemedewerker wordt nu ook verdacht van omkoping en witwassen. De 26-jarige man zit vast voor onderzoek', aldus de politie.

Reeks overvallen

De recherche kwam de medewerker op het spoor tijdens het onderzoek naar een reeks overvallen. Op 28 maart 2017 werd hij aangehouden. Hij wordt ervan verdacht dat hij informatie uit de politiesystemen heeft doorgespeeld aan een verdachte in het strafrechtelijke onderzoek naar de overvallen. 

Geld ontvangen voor informatie

In dat onderzoek heeft de politie nu aanwijzingen dat hij voor het doorspelen van de informatie geld heeft ontvangen. Daarmee zou hij zich schuldig hebben gemaakt aan omkoping en witwassen. Hij werd daarom nu opnieuw aangehouden nadat hij na een week hechtenis de verdere rechtsgang in vrijheid mocht afwachten.

Ontslagen

Naast het strafrechtelijke onderzoek naar de betrokkenheid van de 26-jarige bij de overvallen, startte de afdeling Veiligheid, integriteit en Klachten (VIK) van de politie een intern onderzoek naar de gedragingen van de medeweker. Dit leidde eind juli al tot zijn ontslag.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: