maandag, 6. november 2017 - 12:05

Unox-medewerkers opnieuw in staking om werkzekerheid en pensioen

Unox-medewerkers opnieuw in staking om werkzekerheid en pensioen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Oss

Opnieuw staken de medewerkers van Unox. Vanaf 23 uur maandagavond 6 november leggen de medewerkers in Oss om de beurt hun werk neer. De fabriek zal daarom 24 uur lang beperkt sauzen, soepen en rookworsten produceren.

De medewerkers eisen werkzekerheid en het behoud van arbeidsvoorwaarden bij de overgang van hun fabriek aan Zwanenberg.

Niels Suijker, FNV Voedingsindustrie: ‘Tijdens de staking vorige vrijdag heeft topman Polman van Unilever geen enkele toezegging gedaan. Ook is er geen handreiking gedaan om goede overgangsafspraken te maken. Maar deze loyale medewerkers menen het. Ze voelen zich aan de kant gezet en niet serieus genomen. Er is geen reden waarom zij duizenden euro’s in moeten leveren en terug moeten in arbeidsvoorwaarden. Goede overgangsafspraken zijn de standaard bij een overgang naar een nieuwe werkgever.’

De Unox-medewerkers strijden voor zekerheid over hun baan en behoud van hun koopkracht en hun pensioenregeling. Zwanenberg en Unilever hebben voor tien jaar productieafspraken gemaakt voor de fabriek in Oss. FNV Voedingsindustrie wil harde garanties van Unilever over pensioen en werkgelegenheid en afspraken over een aantal andere arbeidsvoorwaarden die Unilever en Zwanenberg willen versoberen. Bij de Unox-fabriek in Oss werken zo’n 300 medewerkers.