donderdag, 9. november 2017 - 16:27 Update: 10-11-2017 8:24

Profielfoto’s Brabantse meisjes worden misbruikt voor online sekschantage op Twitter

Profielfoto’s meisjes gestolen voor online sekschantage
Foto: Instagram
Den Bosch

Foto’s van verschillende Brabantse meisjes worden misbruikt voor online sekschantage op Twitter. De foto's worden door criminelen van het internet gejat.

Met de foto's proberen de criminelen mannen te verleiden tot bijvoorbeeld seksdates. Maar uiteindelijk worden deze mannen bedrogen en gechanteerd, zo blijkt uit onderzoek van Omroep Brabant.

De omroep ging op internet undercover en zag hoe gewone ‘gewone’ selfies van meisjes op Twitter werden misbruikt. Wel werd bij de foto een andere naam geschreven.

Wanneer de undercoverjournalist een afspraak wilde maken voor een date, moest in alle gevallen vooraf het geld worden overmaken. Gebeurde dat niet, dan werd het contact verbroken.

Webcam

Niet alleen seksdates zijn te koop, ook webcamshows worden veelvuldig aangeboden. Voor vijfentwintig euro doet de dame alles wat we willen. Maar let wel: vooraf betalen.

Alles wijst er volgens de redactie op dat de accounts maar één doel voor ogen hebben: geld afhandig maken van opgewonden mannen. Dat die mannen daar intrappen, blijkt uit verschillende gesprekken die we voeren met lustzoekers op Twitter. Naar verluidt zijn het er zeker honderd.

Aangiftes blijven uit omdat mannen zich schamen. Inmiddels hebben vijf meisjes aangifte gedaan bij de politie nadat ze zagen dat hun foto werd misbruikt. Maar waarschijnlijk ligt dat getal veel hoger zo vermoed de politie.

Meisjes uit het hele land

Uit het onderzoek blijkt dat het getal inderdaad veel hoger zal liggen. Meisjes uit het hele land staan online, maar ook foto’s van meisjes uit Zweden en Amerika worden misbruikt. Dat velen van hen niet zullen weten dat ze online staan, lijkt zeker.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: