maandag, 20. november 2017 - 16:49 Update: 20-11-2017 16:59

Oplichtster bejaarden blijft langer vast

Oplichtster bejaarden blijft langer vast
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Maandag heeft de rechter-commissaris een 36-jarige vrouw in bewaring gesteld die ervan wordt verdacht in Amsterdam verschillende personen onder wie enkele bejaarden te hebben opgelicht. 'Haar oudste slachtoffer was een man van 90 jaar oud', zo laat het Openbaar Ministerie (OM) maandagmiddag weten.

'Buitengesloten'

De verdachte vrouw deed zich voor als buurtbewoonster die zichzelf had buitengesloten doordat de deur was dichtgevallen terwijl haar huissleutels en portemonnee binnen lagen. Ze vroeg haar slachtoffers om geld zodat ze kon regelen dat ze haar huis weer binnen kon.

Geld en bankpasjes gestolen

De vrouw wist in enkele gevallen te bereiken dat ze in de woning werd binnengelaten. Ze wordt ervan verdacht vervolgens ongezien geld, portemonnees, bankpasjes en een handtas van de veelal kwetsbare slachtoffers te hebben weggenomen.

Medeverdachte

Eerder werd er al een medeverdachte in deze zaak aangehouden. Deze man is na verhoor heengezonden. De slachtoffers hebben verklaard dat de vrouw een opvallende bult op haar hoofd heeft. De politie onderzoekt nog of de vrouw meer slachtoffers heeft gemaakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: