maandag, 4. december 2017 - 12:56 Update: 05-12-2017 11:30

Motorbende zet prijs op hoofd John van den Heuvel

Bedreiging John van den Heuvel, Politie voert stopgesprekken​
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Breda

Vorige week is bij de politie bekend geworden dat een aanzienlijk geldbedrag is gezet ‘op het hoofd van misdaadverslaggever John van den Heuvel’. De dreiging komt volgens binnen gekomen informatie uit de hoek van motorbende No Surrender, zo meldt de politie vandaag in een bericht.

In overleg met de officier van justitie is direct een strafrechtelijk onderzoek gestart. Ook worden vandaag stopgesprekken gevoerd met de drie leiders van de motorclub.

''In de gesprekken met de drie leidinggevenden van No Surrender attendeert de politie hen op de informatie die binnengekomen is en de rol die hun motorclub daarin lijkt te spelen. Zij worden gewezen op hun verantwoordelijkheid en opgeroepen om een eind te maken aan de bedreiging.'' De politie neemt de bedreiging erg serieus. Journalisten moeten ongestoord hun werk kunnen doen zonder dat zij daarin op een dergelijke ernstige wijze in belemmerd worden.

Mick van Wely

Ook misdaadjournalist Mick van Wely, eveneens van De Telegraaf, is bedreigd. 

No Surrender gaat aangifte doen tegen De Telegraaf

Voorman Henk Kuipers van motorclub No Surrender gaat aangifte doen tegen De Telegraaf. ,,Ik laat het hier niet bij zitten’’, zegt Kuipers tegen DvhN.

Volgens de captain van No Surrender wordt er een hetze tegen hem en No Surrender gevoerd.  ,,Door justitie en de media.''

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: