zondag, 24. december 2017 - 12:13 Update: 24-12-2017 16:31

Man weigert opzij te gaan en grijpt ambulancemedewerker bij de keel

Man weigert opzij te gaan en grijpt ambulancemedewerker bij de keel
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Almelo

In Almelo heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag een 24-jarige inwoner rond 04.30 uur aangehouden nadat hij een ambulancemedewerker had bedreigd en belaagd op de Prinsenstraat. 'De ambulancemedewerker was op weg naar een melding van een reanimatie', zo meldt de politie zondag.

Geweigerd aan de kant te gaan

Toen de ambulance de Prinsenstraat in kwam rijden met optische signalen, weigerde de man aan de kant te gaan. De medewerker stuurde hierop de ambulance om de man heen maar kon niet voorkomen dat deze door de spiegel geraakt werd. 

Bij de keel gegrepen

Hierop werd de man agressief en pakte de ambulancemedewerker bij het uitstappen bij de keel. Twee vrienden van de man begonnen ook te schreeuwen tegen de medewerker. Politiemensen die al ter plaatste waren vanwege de reanimatie, wisten de ambulancemedewerker te ontzetten en hielden de verdachte aan.

Deze werd ingesloten op het bureau. De ambulancemedewerker hield licht letsel over aan het incident. Eventuele getuigen van het incident worden verzocht zich te melden bij de politie. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: