vrijdag, 29. december 2017 - 11:29 Update: 29-12-2017 14:02

OM vervolgt voormalig voorzitter centrale ondernemingsraad politie

OM vervolgt voormalig voorzitter centrale ondernemingsraad politie
Almere

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de voormalig voorzitter van de Centrale Ondernemingsraad van de politie strafrechtelijk vervolgen. Het onderzoek door de rijksrecherche is afgrond.

Het proces-verbaal is ingediend bij het Landelijk Parket van het OM en door de officier van justitie beoordeeld. De uitkomst is dat de voormalig voorzitter, diens echtgenote en een ondernemer uit Almere worden gedagvaard.

Het onderzoek heeft zich gericht op fraude met facturen door de voorzitter van de COR. Zijn echtgenote en de ondernemer  worden ervan verdacht daaraan te hebben meegewerkt. Het OM bereidt op dit moment  een tenlastelegging voor. Daarin zal precies worden weergegeven voor welke concrete feiten de verdachten worden vervolgd. Deze tenlastelegging wordt volgende maand verwacht.

In het onderzoek van de rijksrecherche zijn nog twee ondernemers als verdachte aangemerkt. Het voornemen is de zaken tegen hen buitengerechtelijk af te doen.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Categorie:
Provincie: