zondag, 31. december 2017 - 21:37 Update: 31-12-2017 21:37

Schoten in de lucht leidt tot waarschuwingsschoten

Schoten in de lucht leidt tot waarschuwingsschoten
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Rotterdam

In Rotterdam heeft de politie enkele waarschuwingsschoten gelost toen getuigen meldden dat een groep met een vuurwapen aan het schieten was.

Om ongeveer 20.00 uur kwam bij de politie de melding binnen dat jongeren in de lucht schoten met een vuurwapen. Het zou om een groepje van zeker 10 personen gaan die zich ophielden op de Brinkpoort in Rotterdam.

Agenten die naar de Brinkpoort gingen zagen een aantal jongeren wegrennen. Omdat zij aan het signalement voldeden vermoedden zij dat dat het groepje was dat geschoten had.

De agenten namen geen enkel risico, omdat een vuurwapenmelding betrof. De jongeren, inmiddels nog met vijf,  werden met een bijzondere tactiek, dus met getrokken wapens (BTGV) onder controle gebracht. Anderen wisten te ontkomen.

Maar de jongeren hadden andere plannen. Zij weigerden de opdrachten van de agenten op te volgen. Daarom werden enkele waarschuwingsschoten gelost. Daarna konden zij worden gefouilleerd, maar er werd geen vuurwapen aangetroffen. De jongeren zijn niet aangehouden. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: