woensdag, 10. januari 2018 - 17:51 Update: 10-01-2018 17:55

Politie heeft spijt van bezoek in uniform bij protestgroep bezoek Wiebes

Politie heeft spijt van bezoek in uniform bij protestgroep bezoek Wiebes
Loppersum

Dinsdagavond hebben agenten op twee adressen in de provincie Groningen mensen bezocht die op sociale media via een door hen aangemaakt evenement opriepen tot protesten bij het bezoek van minister Wiebes woensdag in Loppersum. Dit meldt de politie woensdag

'Persoonlijk gesprek'

Agenten kozen er voor om in een persoonlijk gesprek te vragen naar de aard, het aantal deelnemers en de locatie van een mogelijke demonstratie. Deze informatie was nodig om een goede inschatting te kunnen maken van het aantal demonstraties en de betrokken partijen bij deze demonstraties. 

Beter in 'burger'-kleding

'Het is voor de politie belangrijk om in goed contact met burgers te zijn, zodat we weten wat er speelt. Uiteraard komen we niet aan het grondrecht om te demonstreren. Achteraf gezien was het beter geweest om de twee bezoeken niet in politie-uniform af te leggen, maar in gewone ‘ burger’  kleding', zo laat de politie woensdag weten.

----------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de app in de App store (ios) of de Play store (android) .

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl automatisch binnenhalen? Gebruik onze RSS-feed (http://www.blikopnieuws.nl/feeds/all/rss.xml)

Lees alles over:
Categorie:
Provincie: