vrijdag, 26. januari 2018 - 9:49 Update: 02-02-2018 10:22

Inwoners Amstelhoek druk met 'Raad het Geluid'

Inwoners Amstelhoek druk met 'Raad het Geluid'
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amstelhoek

Inwoners van het dorpje de Amstelhoek in de Gemeente De Ronde Venen gaan al een geruime tijd gebukt onder een vreemd hard geluid.

Het onbekende geluid doemde ongeveer een jaar geleden op en was slechts enkele keren per maand kort waarneembaar. Nadien is het geluid toegenomen tot soms wel vier keer per week. Het is onder de dorpelingen dan ook het gesprek, maar wat en waar het geluid vandaan komt weet niemand en gekscherend wordt er al gesproken over ''Raad het Geluid''.

Inwoner Van den Berg vertelt: ''Het geluid is luid en klinkt alsof er stoom onder hoge kracht uit een pijp wordt gedrukt waardoor er een hoge fluittoon ontstaat. Inmiddels zijn wij inwoners ons aan het groeperen om het geluid te kunnen traceren als het opdoemt. Een lastige bijkomstigheid is dat het nooit op een vast tijdstip is en dat het vaak korter is dan vijf minuten.''

Ook de gemeente en de omgevingsdienst zijn op de hoogte en denken mee, geven suggesties, maar meer dan dat kunnen zij op dit moment ook niet betekenen voor de bewoners.

Inmiddels hebben enkele inwoners omringende kleine bedrijven al kunnen controleren ten tijde van het geluid. Zij zijn vooralsnog 'onschuldig'. Van den Berg en enkele andere inwoners hebben hun 'aanvalsplan' klaar liggen mocht het geluid weer over hun wijk galmen. 

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie: