zaterdag, 27. januari 2018 - 12:59 Update: 27-01-2018 13:25

Trein rijdt over op spoor gegooide fietsen in Friesland

Trein rijdt over op spoor gegooide fietsen in Friesland
Foto: Politie
De Westereen

In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie rond middernacht een melding over fietsen op het treinspoor bij het station in het Friese De Westereen. 'Ter plaatse bleken er diverse fietsen op het spoor te zijn gelegd en de trein van Groningen - Leeuwarden was er overheen gereden', zo meldt de politie zaterdag.

Kapot onderstel

Het gevolg was nu drie compleet vernielde fietsen en een kapot onderstel van de trein. 'Wanneer dit geen stoptrein, maar een sneltrein was geweest, zou de trein ontspoord zijn met alle gevolgen van dien', aldus de politie.

De politie vraagt eigenaren van de getoonde fietsen zich te melden voor het doen van aangifte. De fietsen zijn aan het politiebureau te Dokkum gestald. Het gaat om een lichtgrijze damesfiets, merk Robuust - Stavast, met een rekje voorop en een blauwgroene herenfiets, merk MGI - Salsa. 

Tips

Mocht u informatie hebben over dit voorval en/of de eventuele dader(s), neem dan ook contact met de politie op via 0900-8844.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):