zaterdag, 27. januari 2018 - 17:37 Update: 27-01-2018 17:56

Man gewond na steekpartij in wijkcentrum

Man gewond na steekpartij in wijkcentrum
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Assen

Zaterdagmiddag is een man in een wijkcentrum aan de Sleutelbloemstraat in Assen na een ruzie neergestoken. Dit heeft de politie zaterdagmiddag bekendgemaakt.

42-jarige verdachte aangehouden

'Het slachtoffer raakte gewond en moest dan ook per ambulance naar een ziekenhuis worden gebracht. Na een zoekactie konden agenten in de omgeving van het wijkcentrum een 42-jarige inwoner van Assen aanhouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag', aldus de politie.

Ruzie

Surveillerende agenten kregen een melding dat in het betreffende wijkcentrum een ruzie tussen twee mannen uit de hand was gelopen. Eén van hen had de ander met een mes gestoken. Reden voor de meldkamer Noord-Nederland om naast de politie ook een ambulance te alarmeren. 

Slachtoffer naar ziekenhuis

Het slachtoffer werd door het personeel van de ambulance gestabiliseerd en vervolgens met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Agenten hadden ondertussen met getuigen gesproken. Er was een goed signalement beschikbaar van de verdachte. Meerdere agenten gingen dan ook naar hem opzoek. 

Zoektocht naar verdachte

Ook Burgernet werd daarbij ingezet. In de omgeving kon een 42-jarige man worden aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en daar ingesloten. Bij de 42-jarige Assenaar werden twee messen aangetroffen. Alle twee werden ze in beslag genomen. De aanleiding van de ruzie is nog onduidelijk, daarom wordt nader onderzoek gedaan.

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: